Revistas y capítulos de libro

 

H. Galán Soldevilla, P. Ruiz Pérez-Cacho, S. Serrano, M. Jodral y A. Bentabol. Development of a preliminary sensory lexicon of floral honey by multivariate statistical procedures. Food Quality and Preference, 16(1), 71-77 (2005)
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, F. León Crespo y G. Molina Recio. Determination of the sensory attributes of a Spanish dry-cured sausage. Meat Science, 71 (4), 620-633 (2005)
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, F. León Crespo. Formación de catadores para un panel descriptivo de salchichón. Alimentaria, 360, 29-38. (2005)
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, F. León Crespo. Imagen de calidad del salchichón. Alimentaria, 360, 39-41. (2005)
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, K. Mahattanatawee, J. Smoot y R. Rouseff. Development of a flavor descriptive analysis procedure for orange juices by two trained panels in Spain and USA. Chemical Senses, Vol. 31 (8), 72-73, n º 257. (2006)
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, J. Corrales García y A. Hernández Montes. Sensory characterisation of nopalitos (Opuntia spp.). Food Research International, 39 (3), 285-293. (2006)
E. B. Coste, P. Allocati, Mª P. Bodrone, P. Ruiz Pérez-Cacho y H. Galán Soldevilla. Perfil sensorial del dulce de leche de oveja: atributos diferenciadores respecto al perfil sensorial del dulce de leche de vaca. Alimentaria, 372, 82-83. (2006)
K. Mahattanatawee, P. Ruiz Pérez-Cacho, T. Davenport y R. Rouseff. Comparison of three lychee cultivars odor profiles using Gas Chromatography-Olfactometry and Gas Chromatography-Sulfur detection. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55(5), 1939-1944, (2007)
P. Ruiz Pérez-Cacho, K. Mahattanatawee, J. Smoot y R. Rouseff. Identification of sulfur volatiles in canned orange juices lacking orange flavor. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55 (14), 5761-5767. (2007)
R. Rouseff y P. Ruiz Pérez-Cacho. Citrus flavor. Libro: Flavours and Fragrances: Chemistry, Bioprocessing and Sustainability, ISBN: 978-3-540-49338-9; 117-134, editor: Ralph Günter Berger; Editorial: Springer-Verlag, Alemania. 2007
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, K. Mahattanatawee, A. Elston y R. Rouseff. Sensory lexicon for fresh squeezed and processed orange juice. Food Science and Technology International, vol. 14 (5), 131-142. (2008)
P. Ruiz Pérez-Cacho y R. Rouseff. Fresh Squeezed orange juice odor: a review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 48 (7), 681-695. (2008)
P. Ruiz Pérez-Cacho y R. Rouseff. Processing and effects on orange juice aroma. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (21), 9785-9796. (2008)
E. B. Coste, P. Allocati, J. Domenicale, J. González, P. Ruiz Pérez-Cacho y H. Galán Soldevilla. Influencia del lavado de la cuajada en el perfil del flavor de quesos de oveja. Lactología, 25, 33-41. (2008)
K. Mahattanatawee, P. Ruiz Pérez–Cacho, N.Rattanapanone and R. Rouseff. Aroma active sulfur volatiles in Arabica coffee and degree of roasting effects. Libro: Recent Highlights in Flavor Chemistry & Biology. ISBN: 3-9807686-7-8. pp. 111-116. Editores: Peter Schieberle, Thomas. Hofmann and Wolfgang Meyerholf. Deutsche Forschungsanstalt für Lebensmittelchemie, Alemania. 2008
R. Germano Costa, H. Galán, M.E. Camacho Vallejo, A. Vallecillo, J.V. Delgado Bermejo y A. Argüello Henríquez. Perfil sensorial de la carne de cabritos de la raza Blanca serrana andaluza. Archivos de Zootecnia, 57 (217): 67-70. (2008)
R. Rouseff, P.Ruiz Pérez-Cacho y F. Jabalpurwala. A historical review of citrus flavor research during the past 100 years. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57 (18), 8115-8124. (2009)
H. Galán Soldevilla, J. A. Hernández Campuzano, T. Oliver Servera, L. Navarro García, M. Jiménez Gomez y F. Ruiz Morales. Capítulo III: Los quesos y la gastronomía. Libro: Patrimonio quesero Andaluz. ISBN: 978-84-613-6388-9. Pág. 126-149. Editores: L. Navarro García, F. Ruiz Morales y col.. Grupo de Desarrollo Rural Valle del Guadalhorce. (2009)
H. Galán Soldevilla, J. A. Hernández Campuzano, M. Gomez, I. Caliente, C. Carrasco y J. Berrocal. Capítulo V: Queserías de Andalucía. Libro: Patrimonio quesero Andaluz. ISBN: 978-84-613-6388-9. Pág. 178-275. Editores: L. Navarro García, F. Ruiz Morales y col.. Grupo de Desarrollo Rural Valle del Guadalhorce. (2009)
I. Rodriguez, S. Serrano, H. Galán-Soldevilla, J. Ubera y M. Jodral. Characterization of Sierra Morena citrus blossom Money (Citrus spp.). Internacional Journal of Food Science and Technology, 45, 2008-2015. (2010)
I. Rodriguez, J. Ubera, S. Serrano, H. Galán-Soldevilla, y M. Jodral. Miel de Sierra Morena (I). Apicultura y Medio Natural. Vida Apícola, 163, 35-39, (2010)
I. Rodriguez, J. Ubera, S. Serrano, H. Galán-Soldevilla, y M. Jodral. Miel de Sierra Morena (II). Denominación de Origen Protegida. Vida Apícola, 164, 41-47, (2010)
P. Ruiz Pérez-Cacho, M. Danyluk y R. Rouseff. GC-MS quantification and sensory detection/recognition thresholds of guaiacol, the primary off-flavor produced by Alicyclobacillus species in orange juice. Food Chemistry, In press
P. Ruiz Pérez–Cacho, K. Mahattanataween and R. Rouseff. (2010). Comparison of dynamic headspace, solid-phase microextraction headspace and solvent extraction sampling techniques for examining orange juice aroma-active volatiles. Libro: Advances and Challenges in Flavor Chemistry & Biology. Editores: Peter Schieberle, Thomas. Hofmann and Wolfgang Meyerholf. Deutsche Forschungsanstalt für Lebensmittelchemie, ISBN: 3-938896-38-9
H. Galán Soldevilla y P. Ruiz Pérez-Cacho (2012). Panel Training programme for the Protected Designation of Origin “Aceituna Aloreña de Malaga”. Grasas y Aceites, 63(1), 109-117.
K. Mahattanatawee, P. Ruiz Pérez–Cacho, H. Galán Soldevilla and R. Rouseff (2012). Investigation of four tropical unifloral honey aromas using sensory and SPME GC-Olfactometer and GC-MS analyses. Libro: Proceedings of the 13th Weurman Symposium (in press).

 

Congresos

 

H. Galán Soldevilla, P. Ruiz Pérez -Cacho, H. Olmo Gil, C. Mejías Carpena, E. B. Coste y F. León Crespo. Desarrollo de un vocabulario específico para el análisis sensorial del jamón curado. III Congreso Mundial del Jamón, ISBN 84-934-078-0-1, 408-411.Teruel (España). 2005
E. B. Coste, A. Fraschina, P. Ruiz Pérez-Cacho y H. Galán Soldevilla. Generación de descriptores para el análisis sensorial del queso “Banquette” de Tandil. III Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos y I Simposio Internacional en Nuevas Tecnologías. Mar de Plata (Argentina). 2005
P. Ruiz Pérez-Cacho, K. Mahattanatawee, T. Davenport y R. Rouseff. Comparison of three lychee cultivars flavor profiles using Gas Chromatography-Olfactometry. 56th Annual Citrus Processors´ and Subtropical Technology Conference Meeting, 14-15, Lake Alfred, Florida (Estados Unidos). 2005
P. Ruiz Pérez-Cacho, K. Mahattanatawee y R. Rouseff. Identification and characterization of off-flavor aroma impact compounds in canned orange juices. 232nd ACS National Meeting and Exposition. ISBN 08412-7426-6, AGFD 96. San Francisco, California (Estados Unidos). 2006
E. B. Coste, P. Allocati, Mª P. Bodrone, P. Ruiz Pérez-Cacho y H. Galán Soldevilla. Perfil sensorial del dulce de leche de oveja: atributos diferenciadores respecto al perfil sensorial del dulce de leche de vaca. XI Congreso Anual en Ciencia y Tecnología de los Alimentos (Area temática: Calidad nutritiva y sensorial, ref 114, Nº de panel 35).Madrid (España). 2006
P. Ruiz Pérez-Cacho y R. Rouseff. Quantification of guaiacol in orange juice using GC-MS with Selected Ion Monitoring. 57th Annual Citrus Processors´ and Subtropical Technology Conference Meeting, 23-24, Lake Alfred, Florida (Estados Unidos). 2006
P. Ruiz Pérez–Cacho, H. Galán Soldevilla, J. Smoot, K. Mahattanatawee and R.Rouseff. Development of a flavor descriptive analysis procedure for orange juices by two trained panels in Spain and USA. 17th Congress of the European Chemoreception Research. Granada (España). 2006
P. Ruiz Pérez-Cacho, H. Galán Soldevilla, K. Mahattanatawee, J. Smoot y R. Rouseff. Desarrollo de un vocabulario sensorial estándar para los zumos de naranja naturales y procesados. IV Congreso Nacional de Ingeniería y Tecnología de Alimentos. ISBN 84-601-3263-7. Págs. 55-56. Córdoba (España), 2006
S. Serrano Jiménez, H. Galán Soldevilla y M. Jodral Villarejo Caracterización físico-química y sensorial de mieles de sierra morena. IV Congreso Nacional de Ingeniería y Tecnología de Alimentos. ISBN 84-601-3263-7. Córdoba (España), 2006
P. Ruiz Pérez-Cacho, K. Mahattanatawee y R. Rouseff. Sulfur based aroma differences in Brewster, Mauritius and Hak Ip lychee cultivars. IFT Annual Meeting. pp. 113, 039G-16. Orlando, Florida (Estados Unidos). 2006
Hortensia Galán Soldevilla, Pilar Ruiz Pérez-Cacho, Salud Serrano Jiménez y Manuela Jodral Villarejo. Perfil sensorial de mieles de azahar: atributos sensoriales diferenciadores e intraespecíficos. VIII Congreso Iberoamericano de Apicultura. Pastrana, Guadalajara (España). 2006
H. Galán Soldevilla, S. Serrano, P. Ruiz Pérez-Cacho y M. Jodral. Perfil sensorial de mieles de azahar: atributos sensoriales diferenciadores e intraespecíficos. VIII Congreso Iberoamericano de Apicultura. Pastrana, Guadalajara (España). 2006
S. Serrano, H. Galán Soldevilla y M. Jodral Villarejo. Caracterización físico-química y sensorial de mieles de sierra morena. IV Congreso Nacional de Ingeniería y Tecnología de Alimentos, ISBN 84-601-3263-7, 2006, Córdoba
P. Ruiz Pérez-Cacho, E. B. Coste, y H. Galán Soldevilla. Medida del grado de aceptación del nopal-verdura e intención de compra. IV Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. ISBN 978-84-690-6277-7, Págs. 400-401. Tenerife (España). 2007
H. Galán Soldevilla, J. A. Hernández, P. Ruiz Pérez-Cacho, S. Serrano y M. Jodral. Caracterización sensorial de la aceituna “aloreña” de Málaga. IV Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. ISBN 978-84-690-6277-7, Págs. 454-455. Tenerife (España). 2007
E. B. Coste, J. Domenicale, J. González, P. Ruiz Pérez-Cacho y H. Galán Soldevilla. Efecto del lavado de la masa sobre el perfil de flavor de quesos de oveja. XI Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos. Buenos Aires (Argentina). 2007
K. Mahattanatawee, P. Ruiz Pérez–Cacho and R. Rouseff. Roasting effects on sulfur volatiles and aroma active compounds in Arabica coffee. 58th Annual Citrus Processors´ and Subtropical Technology Conference Meeting, pp. 30-32, Lake Alfred, Florida (Estados Unidos). 2007
K. Mahattanatawee, P. Ruiz Pérez–Cacho, N.Rattanapanone and R. Rouseff. Aroma active sulfur volatiles in raw and roasted Arabica coffee beans. 234th ACS National Meeting and Exposition, AGFD134. Boston, Massachussets (Estados Unidos). 2007
R. Font, H. Galán Soldevilla, P. Ruiz Pérez–Cacho, M. Villatoro-Pulido and M. del Río-Celestino. Characterization of the Sensorial, Morphological and Agronomic Attributes of a World Collection of Rocket. 5 th ISHS International Symposium on Brassicas and the 16th Crucifer Genetics Workshop, Lillehammer (Norway). 2008
R. Rouseff, P. Ruiz Pérez–Cacho and K. Mahattanatawee. Flavor changes associated with processing and storage of citrus juices. 236th ACS National Meeting and Exposition. AGFD-276, Philadelphia, Pennsylvania (Estados Unidos). 2008
R. Rouseff, P. Ruiz Pérez–Cacho and F. Jabalpurwala. Search for understanding citrus flavors in fresh squeezed and commercial juices: an historical perspective.The Chemical Senses and Health. AGFD 100th Anniversary symposium. AGFD-025. Philadelphia, PA (Estados Unidos). 2008
H. Galán Soldevilla y P. Ruiz Pérez–Cacho. Development of a method for the sensory analysis of DOP ”Manzanilla-Aloreña” table-olives. 8th Pangborn Sensory Science Symposium. Pages P1.1.64. Florencia (Italia). 2009 (26-30-Jul)
P. Ruiz Pérez–Cacho y H. Galán Soldevilla. Sensory Characterization of orange cultivars in order to obtain a Protected Geographic Indication. 238th ACS National Meeting and Exposition. ISBN 978-0-8412-0005-0, Pages AGFD-027, Washington DC (Estados Unidos). 2009
P. Ruiz Pérez–Cacho, H. Olmo Gil y H. Galán Soldevilla. Consumer’s perception of Spanish dry-cured ham. V Congreso Mundial del Jamón. ISBN:978-84-8474-266-1, Págs. 410-413, Aracena-Huelva (España). 2009
B. Coste, P.Ruiz Perez-Cacho, A. Picallo, M. Mc Cormick, M. Ganchegui y H. Galán Soldevilla.Efecto del tamaño de presentación en el perfil sensorial del queso de oveja “pastores del sur. XII Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de los Alimentos “CYTAL”. ISBN 978-987-22165-3-5, código 8.16 del área temática Análisis sensorial. Concordia- Entre Ríos (Argentina). 2009 (7-9 Oct)
P. Ruiz Pérez–Cacho, K. Mahattanatawee and R. Rouseff. Comparison of dynamic headspace, solid-phase microextraction headspace and solvent extraction sampling techniques for examining orange juice aroma-active volatiles. 9th Wartburg Symposium on Flavour Chemistry & Biolog. Eisenach (Alemania). 2010 (12-16 Abril)
D. Araujo, P. Ruiz Pérez-Cacho y H. Galán Soldevilla. Sensory Characterization of Honeys Produced in Zulia State (Venezuela). Eurosense. Fourth European Conference on Sensory and Consumer Research. A Sense of Quality. Vitroria, País Vasco (España). 2010
H. Galán Soldevilla, S. Serrano Jiménez, P. Ruiz Pérez–Cacho, I. Rodríguez and M. Jodral Villarejo. Generación de un vocabulario específico para el análisis sensorial de mieles de Sierra Moren. VI Congreso Nacional de Apicultur. ISBN 978-84-15105-18-3, Pág.67, Córdoba (España). 2010 (12-13 Noviembre)
R. Rouseff, M. Danyluk and P. Ruiz Pérez–Cacho (2011). Quantification and sensory recognition thresholds of guaiacol. IFT 11 Annual Meeting and Food Exposition . 2011 IFT Annual Meeting Book of Abstracts, nº 112-03, New Orleans, Louisiana (Estados Unidos)
K. Mahattanatawee, P. Ruiz Pérez–Cacho, H. Galán Soldevilla and R. Rouseff (2011). Investigation of four tropical unifloral honey aromas using sensory and SPME GC-Olfactometer and GC-MS analyses. XIII Weurman Flavour Research Symposium, Book of Abstract, nº 4.62, pág. 264-265, Zaragoza (España)
 
 
 
 
 

Gruposens 2012. Desarrollado por el Aula Virtual de la UCO